Emgru Posted April 7 Share Posted April 7 Cześć wszystkim! Ostatnio zakupiłem czujnik automatycznego poziomowania stołu 3dtouch, z powodu problemów z przyklejaniem się pierwszej warstwy lub samym poziomowaniem stołu na mojej Anecie A8 Plus. Czujnik działa, wszystko pięknie, tyle, że jak przyszło do druku, to nie mogłem nagrzać drukarki, po ustawieniu na extruderze temperatury 235 stopni, temperatura mimo osiągnięcia celu idzie do góry, pojawia się biały dymek z hotendu, po czym przy 270 stopniach komunikat "printer halted, please reset", to samo się dzieje przy innych ustawionych temperaturach. Co do stołu to działa bez zarzutów, przy ustawionych 50 stopniach temperatura trzyma na 52, 51 (po tuningu PID), te przeskoki mi nie przeskadzają, bo drukuje ABS, który lubi ciepełko. Myślałem że w extruderze była wadliwa grzałka ceramiczna, kupiłem nową i wymieniłem, nic to nie dało. Poszukałem w internecie, napotkałem się na stwierdzenie, że to są wadliwe mosfety, lub niepoprawny tuning PID, gdzie PID'u nie jestem w stanie zrobić, bo temperatura idzie do góry bez zatrzymania. Odkręciłem płytę i sprawdziłem mosfety miernikiem, są sprawne. I teraz pytanie do was: O co chodzi? Problem z firmware? W załącniku dodaje pliki Configuration.h i Configuration_adv.h Z góry dziękuje za pomoc ~Michał Configuration_adv.h Configuration.h Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts